Pagina's

zondag 13 april 2014

Geen gespreksstof?


Hallo iedereen!
Volgens mij heeft iedereen wel is een dood gesprek. Er wordt alleen maar begroet, gevraagd of het goed gaat en dan eindigt het gesprek. Best vervelend he?



Als je iemand beter wil leren kennen, misschien wel een jongen, is dit misschien een leuk ideetje:
Het is een soort van spelletje om elkaar beter te leren kennen. Je verzint een onderwerp, bijvoorbeeld relaties. Dan mag de ander hier een vraag over stellen, die jij eerlijk moet beantwoorden. Je kan het zo leuk mogelijk maken en telkens afwisselen. Zo leer je elkaar beter kennen en heb je misschien ook wel een leuk, gezellig gesprek. Let op, deze gesprekken kunnen wel heel lang doorgaan.

Denk niet teveel na, bij wat je zegt. Als je de hele tijd gaat denken: " oh wat moet ik nu weer vertellen? ". Als het gesprek niet loopt na een paar pogingen, dan is er gewoon geen klik. Ga dan niet verder met proberen, want het werkt niet. Als je tijdens het eerste gesprek al geen gespreksstof hebt, is er totaal geen klik. Het kan ook zijn dat er in het begin veel te vertellen was en nu niet meer. Ga dan ook geen onzin praten, want dat heeft geen zin.

Zelf heb ik ook vaak een gesprek dat opeens doodvalt. Ga het dan niet proberen weer levend te krijgen, laat het rusten.

Voor derest kan ik alleen maar zeggen, succes met je gesprek!

Kisses,
Priscilla

Iemand nog tips voor leuke artikelen?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten